WEBBTIDNING OCH HEMSIDA FÖR MODERATERNA I SALEM
Fredagen den 4 december 2020 - klockan 10:02

Fantastiskt intresse för Bovieran - över 600 anmälningar


2018-08-19


Försäljningen av Bovierans nya bostäder i Salem förväntas starta i september men redan nu har fler än 600 personer anmält sitt intresse till den planerade Bovieran.

– Bovieran i Salem kommer att bli vår tredje fastighet i Storstockholm och vi är väldigt glada över det rekordstora intresse som har visats för de nya bostäderna. Från starten har vi haft fruktbara och bra dialoger med kommunen och vi är glada över att kunna ge seniorerna ett gott liv på Bovieran, säger Sören Runsteen, VD på Bovieran.

– Vi ser verkligen fram emot Bovierans säljstart och att få ta det första spadtaget nere iFårhagen. Jag vet att det finns ett stort intresse från seniorerna för denna typ av boende. Projektet har gått rekordsnabbt från idé till färdig detaljplan. Bovierans bygge kommer att bli ett värdefullt tillskott i en kommun som har fina boendemiljöer som framgångsfaktor, säger Lennart Kalderén (M), kommunstyrelsens ordförande.

Fler lägenheter i centrala lägen kommer att byggas i Rönninge centrum, Salems centrum och Södra Hallsta. I Rönninge centrum är byggloven klara men ännu så länge måste en formell juridisk process om lantmäteriförrättningen avvaktas. Södra Hallsta ska innehålla ca 200 bostäder (hyres- och bostadsrätt) och planeringen börjar nu i höst. Salems centrum är ännu så länge på idéstadiet, men totalt siktar kommunen på 400 bostäder, varav vissa hyresrätt och andra bostadsrätt. 


Skriv utDagensSalem.se
Ansvarig utgivare:   Kalderen
Webmaster:   Kalderen