WEBBTIDNING OCH HEMSIDA FÖR MODERATERNA I SALEM
Torsdagen den 6 maj 2021 - klockan 20:26
SNABBINTERVJU MED ERIK GLIMVIK

"Jag har flugit Dalai Lama, men vill bo i Salem."


2018-09-03 

Personliga fakta:


Erik Glimvik, 32 år, född och bott nästan hela livet i Salem, gift med Therese, dottern Isabelle 15 månader, kommunfullmäktig sedan 2007, vice ordförande i Kultur- och Fritidsnämnden, ordförande för Moderaterna i Salem.


Du gick högstadiet i Säbyskolan, vad tyckte du?


Bra, verkligheten var många gånger bättre än tidigare rykten. Vi hade många duktiga lärare, min klass var toppen.


Vad är det bästa med Salem?


Det har alltid varit så nära till allt och alla. Väldigt snabbt får man många vänner eftersom kommunen är så liten. Eftersom Salem är geografiskt avskild från båte Södertälje och Botkyrka, blir det en egen småstadskänsla här.


Vad kan man önska sig mer betr. Salem?


Kanske ett mer aktivt kvällsliv, t ex i centrum, fler företag. Vi skulle behöva ett större och mer attraktivt centrum. Som många andra vill jag att bostadsinbrotten ska upphöra.


Varför utbildade du dig till pilot?


Det var på högstadiet som jag blev intresserad, en pojkdröm sedan man varit ute och rest. Det är en särskild frihetskänsla, du är inte begränsad av geografin, du kan ta dig dit du vill. Det är bara med flygning som du kan uppleva det.


Var har du flugit?


Trafikflyg med Air Baltic, mycket i Europa, men också nordafrika och forna Sovjetrepubliker. Jag har varit styrman på Boeing 737 och kapten på Bombardier Dash 8-Q400.


Några märkvärdiga flygminnen?


En gång var Dalai Lama passagerare, men det fick vi reda på först efteråt. Ett annat häftigt minne var när vi skulle landa på London/Gatwick första gången. Där får man landningstillstånd i absolut sista sekunden, det var ganska spännande innan beskedet kom.


Hur ser framtiden ut?


Jag kommer att satsa både på flyget och politiken, men bo i Salem.


Varför är politik så intressant?


Jag klarar inte av att sitta bredvid och titta på, jag måste kavla upp ärmarna själv. Jag är beredd att lägga mycket tid och energi på det som andra många gånger tycker att någon annan ska fixa.


Skriv utDagensSalem.se
Ansvarig utgivare:   Kalderen
Webmaster:   Kalderen