WEBBTIDNING OCH HEMSIDA FÖR MODERATERNA I SALEM
Torsdagen den 6 maj 2021 - klockan 20:11

Valrörelsens 10 roligaste ögonblick
 


Lennart Kalderén 2018-09-14


En valrörelse handlar om ganska mycket nättittande numera, men också om "action". Tyvärr blir det nästan aldrig några politiska framträdanden numera. Timmarna vid bokborden i Salems centrum eller "på marsch" under dörrknackningsrundorna har sin tjusning, men i en liten kommun under medieskugga finns inga debatter, numera inga skolinformationer, ja ibland vill man åka in till stå´n för att känna pulsen. Men jag saknar torgmöten, en talare, en "matchare" (utfrågade), två mikrofoner, en M-skylt och en raspig högtalare. Dock ingen godkänd kampanjform numera.

Nummer ett: Affischeringen - "Slaget om gångtunneln i Rönninge", nästan alla partier ville åt platserna ovanför ingången till gångtunneln för att affischera. Det fanns olika tolkningar om reglerna. Hög stämning, om man så säger. Annars är det en kul känsla att snöra ihop buntbanden runt lyktstolparna och känna konkurrensen. 
 
Nummer två och tre: Inspelningen av våra lokala valfilmer. Vi var ett par regissörer och ivriga kandidater som ville säga allt på 4r sekunder. Efter 20 min coachning växte kandidaterna till filmstjärnor framför kameran. Se exempelvis Farzana Khan här och Elisabeth Bovin-Exner här.
 
Nummer fyra:  Det ömtåliga samtalet med en väljare. Allt handlar inte om att övertyga om politik. Ibland är det viktigt att vara en lyssnande medmänniska. Jag glömmer inte det samtalet. 
 
Nummer fem:  Ulf Kristersson övertygade i nästan alla TV-debatter. Här går han genom rutan med stor pondus.
 
Nummer sex  Björken måste stoppas! Under en dörrknackning öppnade en dam på en adress. Hon hade inga frågor, vi överlämnade lite material och tackade för oss. Efter ytterligare ett hus kom damen ovan springandes ikapp oss och ropade att nu hade hon en fråga. En björk på kommunens mark precis utanför hennes tom hade rötter som växte sig in på tomten. Ärendet hade glömts bort på kommunen och nu gick det ett mail och sedan blev det kontakt någon dag senare. Damen i fråga var nöjd. 
 
Nummer sju:  Carl Bildt laddar om. Det finns unga, medietränade drivna politiker som pratar - och sedan finns Carl Bildt, '"moderat classic", se här.
 


Nummer åtta:  Ulf Kristersson i Huddinge centrum, en solig dag vid lunchtid. "Det var precis som på TV", vår partiledare utstrålade glädje och energi. Massor med folk vid Moderaternas valstuga. Min kollega Daniel Dronjak styrde med fältherreblick från sin höga utsiktspunkt. Jag fick trevliga välgångsönskningar och en selfie med hem till Salem. 
 
Nummer nio:  Skisserna på Fågelsången lockar. Vi besökte de allra flesta husen på Murar- och Timmermansstigarna. Vi hade med oss och visade skisser på den nya skolan i Fågelsången som bemöttes positivt. Dörrknackning när det är som bäst.
 

Nummer tio:  Sist men roligast - Oboy i Sollentuna. Helt plötsligt råder det brist på Oboy i butikerna. Tomas Ardenfors, familjehemspappa och ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden i Sollentuna, gillar valfilmer. Moderaterna i hemkommunen kunde mobilisera Oboy-burkar och bjöd på pulvret i sin valstuga. Därav detta oslagbara alster, en höjdpunkt i valrörelsen!

Skriv utDagensSalem.se
Ansvarig utgivare:   Kalderen
Webmaster:   Kalderen