WEBBTIDNING OCH HEMSIDA FÖR MODERATERNA I SALEM
Torsdagen den 6 maj 2021 - klockan 21:12
MP vill att vi ska storhandla med lådcyklar

"Det sorgliga är att de faktiskt tror på vad de säger"


Lennart Kalderén 2018-08-17

Cykel av något mindre modell än den MP tänkt sig ska bära veckoinköpen för en normalfamilj.
Bild:(www.pixabay.com)
Cykel av något mindre modell än den MP tänkt sig ska bära veckoinköpen för en normalfamilj.

Miljöpartisten Karin Svensson-Smith vill införa en kommunal skatt för parkering vid stormarknader. Karin säger: "Det kan vara en så kallad Christiania-cykel. Men det finns många olika varianter när man har fler kassar än vad som passar att hänga på styret."

Det är en ledamot av Sveriges riksdag som uttalar sig.

Läs Expressens artikel här.

Grundproblemet


Det är solklart att vi måste minska utsläppen av koldioxid och andra växthusgaser. Det är också givet att biltrafiken står i fokus för dessa utmaningar. 

Utvecklingen

Elbilar är på frammarsch, men mycket återstår att göra innan de är fullgoda alternativ, praktiskt och ekonomiskt. Det behövs en infrastruktur av laddstolpar, radhussamfälligheter måste stimuleras till investeringar i laddmöjligheter. Elbilarna måste ligga på rimliga inköpsnivåer. Batterierna måste vara miljömässigt hållbara att tillverka. Men slutsatsen måste ändå vara att vi ser en positiv utveckling för att möta denna miljöutmaning.

Kommentarer om Miljöpartiets förslag

Miljöpartiet måste se vanliga människors vardag. Att storhandla med hjälp av bil är en del av livsmönstret. Menar verkligen Karin Svensson-Smith att lådcyklar skulle vara ett alternativ för en normalfamilj som ska veckohandla? Dessa lådcyklar har vi annars sett i hippie-enklaven Christiania i Köpenhamn. Associationerna om hur sådana tankebanor kan uppkomma blir därmed många...

Det vänligaste man kan säga om Miljöpartiets utspel är att det inte var genomtänkt. Men det sorgeliga är att de faktiskt verkar tro på sitt budskap.

Vi kan inte låta sådana villfarna tankar få inflytande över regeringsmakten.  

Karin Svensson-Smith är trafikpolitisk talesperson för Miljöpartiet.
Skriv utDagensSalem.se
Ansvarig utgivare:   Kalderen
Webmaster:   Kalderen