WEBBTIDNING OCH HEMSIDA FÖR MODERATERNA I SALEM
Torsdagen den 6 maj 2021 - klockan 21:50

En agenda för ny kurs för Sverige


Lennart Kalderén 2018-08-19

Öka undervisningstiden i grundskolan med en timme varje dag – med start i lågstadiet – så att alla elever lär sig läsa, skriva och räkna.
Öka undervisningstiden i grundskolan med en timme varje dag – med start i lågstadiet – så att alla elever lär sig läsa, skriva och räkna.

Moderaterna har presenterat valmanifestet, en uppdaterad och uppgraderad agenda för reformer efter valet 9 september. Valmanifest kan vara ganska tunga dokument, inte alltid konkreta. Här finner du motsatsen! Detta är en agenda för att sätta en ny kurs för Sverige.

Ulf Kristersson om valmanifestet:

"Sverige är ett fantastiskt land. Vi har en enastående vacker natur. Vi har levt i fred och frihet i flera hundra år. Arbete och företagande har byggt vårt välstånd. Här tror vi på jämlikhet mellan kvinnor och män och på tolerans och respekt för olika livsval. Vi har kommit långt, men vill komma längre."

Några axplock:

"Arbete ska alltid löna sig" - det är inte självklart. Principen om hälften kvar är viktig. Därför vill Moderaterna sänka marginalskatten genom att höja brytpunkten för statlig skatt. Färre sjuksköterskor, lärare och poliser ska betala mer än hälften av en löneökning i skatt. 

Sänk skatten för alla Sveriges pensionärer. Pension och lön bör beskattas lika. 

Minst 10 000 fler polisanställda till år 2024. • Höj polislönerna med i genomsnitt 3000 kronor mer i månaden.

Kraftigt skärpta straff för gängkriminella. • Slopa mängdrabatten. Brott ska aldrig löna sig.

Sätt stopp för utländska stöldligor. Förstärk Tullverket och ge dem rätt att stoppa och undersöka fordon med misstänkt stöldgods.

Klimat och miljö: Investera i infrastruktur för koldioxidfria vägtransporter, till exempel laddstolpar, med ett teknikneutralt stöd.Läs mer om valmanifestet


Skarpa och konkreta förslag för lag och ordning


Det duggar tätt med utspel om fler poliser och tankar om hur gängkriminalitet bör bekämpas. Jag vill påstå att Moderaterna lever upp till utmaningen att presentera konkreta åtgärder som gör skillnad, reformer som kan sjösättas så snart det finns en ny regering. Tydligast visas det på bilden nedan. Visst är urvalet selektivt, men forska själv om det finns andra partier som kan visa upp så många tydliga och genomförbara åtgärder för ett effektivare rättsväsende.

Arbete ska alltid löna sigSkriv utDagensSalem.se
Ansvarig utgivare:   Kalderen
Webmaster:   Kalderen